Wat is Bach bloesem? - Lifestyle op weg

 info@lifestyleopweg.nl

Nieuws: nieuwe website
Ga naar de inhoud
Wat is Bach bloesem?
De 38 Bach bloesem remedies zijn in de jaren 30 ontdekt door de
vooraanstaande Dr. Edward Bach. Hij was op zoek naar middelen in de natuur die ons helpen om de balans in ons mens-zijn, in onze persoonlijkheid en de gemoedstoestanden waar wij aan kunnen lijden te helpen verlichten.Gevoelens als angst, onrust, irritatie, neerslachtigheid, bezorgdheid, teleurstelling, verdriet, woede, etc., nemen veel energie en kunnen een diep effect hebben op ons geestelijk en lichamelijk welzijn.
De Bach bloesem remedies van Dr. Bach herstellen op een vriendelijke en zachtaardige manier de innerlijke balans en het emotioneel welbevinden. De Bach bloesem remedies helpen ons om op een diep niveau jezelf te zijn.De Bach bloesem remedies zijn
eenvoudig en veilig te gebruiken voor iedereen van jong tot oud en ook dieren laten deweldadige werking van de Bach bloesem remedies zien. Ze zijn te gebruiken in combinatie met andere geneesmiddelen. Het is een systeem van zelfhulp. Iedereen kan het voor zichzelf en de naaste omgeving gebruiken.
De ontdekkingen van Dr. Bach zijn nu net zo actueel als 60 jaar geleden. Menselijke emoties en reacties op situaties die wij in het dagelijkse leven tegenkomen veranderen niet.Negatieve gemoedstoestanden onttrekken veel energie aan mensen en dat brengt mensen uit balans. Het terugvinden van de balans zodat het lichaam zichzelf herstelt is de kern van de bloesemtherapie van dr. Edward Bach.
Het is een natuurlijke geneeswijze die werkt op energetisch niveau. Het kan zonder problemen naast gewone medicijnen en andere therapieën gebruikt worden.De Bach bloesem remedies behandelen niet slechts de ziekte maar richten zich op de gevoelens en de persoonlijkheid van de mens.
Negatieve stemmingen zoals uitputting door teveel spanning, overbezorgdheid, angst,
eenzaamheid, depressieve gevoelens, onzekerheid, jaloezie en gebrek aan zelfvertrouwen zijn enkele van de stemmingen waarvoor Dr. Bach de Bach bloesem remedies ontwikkelde.Het
mooie van de Bach bloesem remedies is dat ze niet de negatieve energie onderdrukken maar de stemming maar het gedrag ombuigen tot de positieve variant: geen dominantie maar betrokkenheid, geen uitputting meer maar herstel en bewaking van eigen grenzen.
Mensen gaan voelen dat ze weer in hun kracht komen te staan. Mensen die soms jaren sukkelen met kwalen en stemmingen bloeien na het gebruik van de Bach bloesem remedies weer op. Dat is de kracht van de Bach bloesem remedies  Mensen voelen dat hun energie weer gaat stromen, ze gaan weer meer vreugde ervaren.De Bloesemtherapie is ontwikkeld door Dr. Edward Bach. Deze arts met een goed lopende praktijk in Harleystreet werd arts uit roeping; hij wilde de medemens helpen. Ondanks zijn drukke praktijk wilde hij meer voor de mens betekenen, hun lijden verzachten. De medicijnen die hij tot zijn beschikking had, onderdrukten volgens hem wel de kwaal en de symptomen maar hielpen de mens niet werkelijk krachtig en gelukkig te worden.
Eerst specialiseerde dr. Bach zich als bacterioloog en homeopaat en later, met alle kennis van mensen én medicijnen ontwikkelde hij de bloesemremedies. Of mensen nu ziek of gezond zijn: de Bach bloesem remedies kunnen eenvoudig toegepast worden. Ze geven je moed en kracht om steeds meer jezelf te worden en een gezond en gelukkig leven te leiden.
De Bach bloesem remedies zijn onderverdeeld in zeven categorieën, waarin de 38 verschillende gemoedstoestanden en stemmingen zijn gerangschikt:
  1. Angst
  2. Onzekerheid
  3. Onvoldoende interesse in het hier en nu
  4. Eenzaamheid
  5. Overgevoeligheid
  6. Wanhoop en moedeloosheid
  7. Overbezorgdheid om anderen
Naast de 38 Remedies heeft Dr. Bach de zogenaamde reddings remedie samengesteld.
Deze ‘Rescue Remedy’ is een combinatie van vijf bloesems te weten: Rock Rose, Impatiens,
Clematis, Star of Bethlehem en Cherry Plum. Deze Rescue Remedy is te gebruiken als er sprake is van hevige schrik, grote spanning, angst en heftige emoties.
De Rescue Remedy kalmeert, geeft rust en helderheid.

© Lifestyle op weg - 2020

Terug naar de inhoud